Sayfalar

Salı

Deniz Gezmiş'e hayrandır, ama Filistin'e giden gemilere terörist der.

Son günlerdeki hazin olaydan herkesin haberi vardır. Lütfen bu yazıyı sağduyu ile okuyun. Olabildiğince duygularımdan arınmış olarak yazmaya çalışıyorum. Ama duygularımdan arınmak hiç de kolay değil. Böylesi bir mesele de insan çığrından çıkabiliyor. 

Türkiye'de bu olaydan sonra iki türlü görüş ortaya çıktı. Politikacılardan bahsetmiyorum. Geri kalanımızdan, yani hepimizden. Bu iki gruptan birinin düşüncesi '' İsrail'in uluslararası sularda yaptığı bu askeri müdahalenin haksız olduğu'' düşüncesi diğeri ise ''yapılan yardımların terörist bir faaliyet olduğu, bir antisemitizm hareketi olduğu, İsrail'in uyarmasına rağmen yapılan bir hareket olduğu için haksız olduğu'' gibi bir düşüncedir.

Gerek Twitter'da, gerekse sözlüklerde yazan insanlar bu iki düşünce çerçevesinde belirtmiş düşüncelerini. İlk bahsettiğim düşünceden yanayım ben, yani yapılan faaliyetin her şeye rağmen Gazze'ye bir yardım götürme çabası olduğunu düşünüyorum. Bana şimdi kendi ülken bitti oraya mı yardım götürmeyi destekliyorsun edebiyatı yapmayın, bu bir edebiyat olmaktan yıllar önce çıktı bile. Şimdi ben bunu savunduğum için Türkiye'de düşüncelerimin aksini savunan kesim beni ve benim gibi olanları Faşist diye tanımlıyor, ben de onlara aklınızı sikeyim diyorum. Bana bunu söyleyenlerin ve söylemeyip düşüncelerini kamuoyu ile paylaşanların hepsi de Deniz Gezmiş'e içten içe sevgi besleyen kişilerdir. Biliyorum. Deniz Gezmiş'e neden bağladığımı da farketmişsinizdir. O insan bile Türkiye'de onca sosyal sıkıntı varken Filistine gitmiş hem eğitim almış hem mücadele etmiştir. Şimdi bana burda Filistin'e yapılan bu desteği savunduğum için faşist diyen aklını siktiğim varlık Deniz Gezmiş'e hangi sıfatları yakıştırdığın için bu kadar saygı duyorsun? Deniz Gezmiş Filistin halkının mücadelesine sen daha sperm bile değilken destek veriyordu sen Deniz Gezmiş'i dilinden hiç düşürmüyorsun fakat bugün yapılan desteği hakir görüyorsun. Yakışıyor mu sana bu aşağılık iki yüzlülüğün?

Filotilla'ya dahil olan gemilerden birinin adı Rachel Corrie idi. Gemi İrlanda'dan insani yardımları yükleyerek Akdeniz'e geldi. Peki Rachel Corrie'yi kaç kişi tanıyor? Utanmaz herifler nerdeyse bu gemiyi gönderenlerin de İrlanda ülkü ocaklarına bağlı olduğunı söyleyecekler. Bu kadar arsız insanlar ile aynı coğrafyayı paylaşmaktan utanmaya başladım.

Hala ezik edebiyatı yapıp, sanki Türk değilmişcesine, sanki ABD'yi, sanki İsrail'i desteklediği zaman daha marjinal olunacağını sanan sik kafalılar var. Napalım biz ya bir avuç Arap için kendimizi neden paralıyoruz diyenler var. Bunlar o küçük akıllarına meselenin bir Arap meselesi olmadığını ne zaman sokacaklar. Bu bir Arap meselesi değil, bir sıra meselesidir. Sıra sesini çıkarmayanlara gelecek ey sik kafalı Türk enteli, sözlük yazarı, tweet gireni girdiğin bu tweetler yarın sana girecek farkında olamayacak kadar aptal olmamalısın. Kınıyorum bu tavrını.

Diyorlar ki, internet aktivistleri ne işe yarar burdan mı kurtarakcasınız Filistin'i. Senin kadar farkındayım burdan silah kuşanamayacağımı, ilaç yardımı yapamayacağımı, el uzatamayacağımı. Zaten senin o sikko zihniyetinle beni hemen anlayacağını sanmıyorum. Burdaki amaç ilk olarak farkındalık yaratmaktır tabii ki.

Duygusal yazmayacaktım ama mantıklı bir durum da yoktu ortada.

6 yorum:

MagnaPersona dedi ki...

Filistin'e erzak değil entel yardımı yapalım. 1 ay sonra sağ kalanlardan tekrar görüşlerini alırız.

Sleepandbeer dedi ki...

o beyinleri bende sikiyim ölenler teröristti gebersin ibneler yyo

Unknown dedi ki...

Bu olay hakkında şu kadar günde o kadar kişiyi dinledim ki... Yorum yok, sorgu yok, sual yok. Sessiz kalacağım. Biliyorum ki karşımda bu kadar dil döken bu arkadaşlar gün gelecek tam aksi fikirleri savunacaklar. Rüzgarda savrulan yapraklar gibi. Sen ben faşist olduğumuzla kalacağız Scar.

Adsız dedi ki...

Adam bu eleştirdiğimiz fikirleri internete sıçarken yeni sekmeden megan fox'u aratıyor scar. Her zaman demişimdir. Aypotlarına şarkı yükleyip, uludağ limonata ve nutella ile işsiz geleceklerine yol alsınlar, dünyada bir tek insancıl ve anlamlı cümle çıkmamış ağızlarıyla pis pis yaşasınlar.

Adsız dedi ki...

Fazla söze ne hacet diyeceğini demişsin teşekkür ederim. Filistin konusuna bir parantez açmak istiyorum Filistinli bir şair kendisine ülkesini soranlara cevaben şu satırları iletmiş "Herkesin içinde yaşladığı bir ülkesi var. Bizimse ülkemiz içimizde yaşıyor"

Adam Bovary dedi ki...

Ortadoğu ne kadar karışıksa bizim gençlerimiz de bir o kadar cahil. Özellikle 80 döneminden sonra yetişen apolitik gençliğin, 'olaylara karışma!'cı gençliğin bu tip olayların iç yüzünü bilmedikleri gibi, böyle saçma yorumlar, görüşler ortaya atmaları yukarda söylediklerimden dolayı beklenebilir şeyler. Zira gençlik feysbuktan hatun düşürme gayretinde, ha keza online oyunlarda level kasma gayretinde. çoğunluğun hemfikir olduğu konulara tezat bir şey söyleğinde marjinal olduğunu zannetmekte. İlla da bir marjinal adam arama gayretindeyseler de Okan Bayülgen'e değil, Deniz Gezmişe baksınlar..

FARKEDENLER

etiket oldular

90's (1) Ahi evran üniversitesindeki garip buluş (1) alakasız etiket de yazma ya (1) Alev Dedegil (1) Anal dönem (1) anime pornla yetişen nesilden ne beklersin (1) arazekalılar (1) Aynı adlı kitap (1) ben bu deneyin mümkün olma ihtimalini sevdim (1) ben burada kendimden bahsettim (5) böyle nimet olmaz olsun (1) böyle yetenek mi olur amk. (1) Burger King (1) Cemali (1) Ceza (1) Çanakkale (1) çocuk eğitimi (1) çok ergenli bir yazı oldu ergenekondan aranmam umarım (1) Demokrasi-Teokrasi gidişatı (1) Deniz Baykal (1) Deniz Gezmiş (1) doğum günü (1) Dostluk (1) Dumansız hava sahası (1) Duş (1) duygu-mantık (1) duygulandımda duruldum (1) duyun sesimi lan (1) Efes'i zengin eden rektör (1) Eğitim (2) Emre Aydın (1) Ergenlik (1) erotik blog (2) esaret (1) eski sevgili (4) Eşitsizlik (1) eti puf (1) facebook (3) fahişe (1) Filistin (1) Flash tv (1) Gasilhane (1) Gay'em sizi incitmek değil (1) Gazze (1) gençlik (1) Greenpeace (1) Guthrie (1) hayat (1) herkesin tuttuğu kendine (1) hindistan (1) Hitler (1) İddaa (1) İnci (1) insan (1) İnsanlık (1) internet (1) İsmet İnönü (1) İsrail (1) İsrail'deki orman yangınına sevinen idiot (1) İstanbul (1) İzmir (2) Japonlara sesleniş (1) Kaddafi (1) kadın (1) Kalorifer Böceği (1) Kamal Kılıçdaroğlu gömlek bunalımı (1) Kanuni'yle konuştum dizinin gideri var dedi. (1) Kaset (1) kaybolmayan kanka istiyorum (1) Kıbrıs Şehitleri Caddesi (1) Kısa Sarkozy (1) korsan cd illegal download korsan kitap (1) korsan mp3 (1) kpss (3) kpss 2010 eğitim bilimleri (1) Kpss 2010 kopya skandalı (2) Lady Gaga (1) Libya Savaşı (1) markabeyinli olmak (1) Mehmet Pakdemirli (1) Mısır İsyanı (1) Mikrozeka (1) nasıl akademisyensiniz amk. (1) ne bitmez okulmuş amk. (1) neyleyim beni temsil edemeyen müşteri hizmetlerini (1) Nietzsche (1) Nutella hakkında da yazdım ya daha ne yazayım (1) Nükleer Enerji (1) oldu bittiye getirdim (1) Öğrenci evi (1) Öğretmenlik (1) Ölsünler bize mi ölüyorlar sanki diyen devlet (1) Ölüm sezonları (1) ÖSYM (1) Papi dansı (1) Pavlov (1) Pislik (1) Playstation (1) Profösör (1) pucca gibi nasıl yazılır (2) reklamverenler (2) Robot Dance (1) sana değil kardeşine (1) Schopenhauer (1) seyirciye oynadım (1) sıcak çok sıcak (1) sınavlar (1) Sigmund Freud (1) siktiri boktan modernite (3) Snorlax (1) Sosyallik (1) Su sorunu (1) şimdi bana kaybolan anahtarımı verseler (1) Tatminatör (1) Tayyip Erdoğan (1) Tecavüz yasası (1) Teknosa (1) Terör (1) Time out (1) tüketiciyi nasıl öpsek (1) Türkiye' de entellektüel anlayış (2) Twitter (2) UGG (2) Usb nargile (1) Vahit amk senin lan. (1) Yalan (1) yalancının mimi (1) Yavşak Erkekler (1) Yemekteyiz gay sorunsalı (1) yeni nesil (1) Yılmaz Özdil (1) yorrrumm gibi yorum. (1) Zeka (1)

counter map