Sayfalar

Çarşamba

İsrail'deki orman yangınına sevinen insan

Evet evet böyle insanlar doğada tek başlarına bulunabiliyorlar. Bir de kendilerini genel izlenimlerime dayanarak söylüyorum müslüman olarak görüyorlar. Hayır efendim hiçbir müslüman doğaya zarar gelmesini istemez. Ayrıca gerek müslümanların kutsal kitabında gerekse diğer dinlerin kitaplarında doğaya zarar vermek desteklenmez, aksine doğadan yararlanılmasından, doğanın korunmasından bahsedilir. Kalkıp burda size ayet ya da pasaj paylaşmıycam. Bunları bilmek için kutsal kitapları hatim etmeye gerek yok. Dolayısıyla bu şekilde tepki gösteren kişilerin İslam ya da diğer dinlerle uzaktan yakından alakası yoktur ve hatta bir dine mensup olmayan insanlar bile kendine 'müslüman' diyip ormanların yanmasına sevinen insanlardan çok daha 'müslümandır' benim karşımda o sözde müslümanlardan. Böyle düşünen insanlar o kadar aptallardır ki, İsrail halkının bir sincap gibi ağaçlarda, ormanlarda yaşadığını varsayıp sevinmektedirler. İsrail'e herkes kadar ben de tepkiliyim, ancak ormanların İsrail'e duyulan öfke ve kin ile ne alakası vardır. Ben bu insanların önce bunu anlayabilmelerini ümit ediyorum. Bana göre bu insanlar, bu görüşleriyle , kendilerine İslamiyetin de dahil olduğu hiçbir inanç sisteminde yer bulamaz. Bulamamalıdırlar. 

Başlıkta bu kişilere insan demiştim fakat ormanların yanmasına sevinen insan, insan da değildir. Çünkü insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli olan ilk şey herkesin de bildiği gibi oksijendir. Bugün hızla azalan ormanlar dünyanın en önemli oksijen kaynaklarından biridir. Kendi temel ihtiyacını sağlayan ormanların yanmasına, yok olmasına sevinen ya da buna sessiz kalan varlıklar insan olamaz, olsa olsa oksijene gerek duymayan bir çeşit organizmadan öteye gidemezler. İşte ben bu sevinenlerin oksijene gerek duymadıklarını tahmin ettiğimden insan olmadıkları sonucuna hiç şüphesiz ulaştım, umarım ulaştırabilmişimdir de.  


7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yoktur öyle bi manyak ya.. (umarım)

Scartissue dedi ki...

Var var, üzülerek söylüyorum ki var. haberle ilgili sitelere gir bak yorumlara. Benim arkadaşlarım arasında da var, şuan gözden geçiriyorum dostluklarımı zaten :)

Nitra dedi ki...

var böyle enteresan insanlar.. gözümle görüp kulağımla duymasam inanmazdım ya; ''yansın avradını sikeyim'' diyeni bile var.. dümbüklüğün sınırı yok tabi.

Scartissue dedi ki...

Evet nitra eminim 'yansın avradını sikeyim bizim sınırlarımızda mı yanıyor' diyen yüzlerce insan vardır. Sınır onların beyninde çünkü.

cemo dedi ki...

Beyin Bedava kendi ülkesindeki depremde ölen binlerin ardından 7.4 yetmedi mi diye pankart açan şerefsizler varken israilde yaşanan orman yangını ardından göbek atanda çıkar.Şaşırmam yani konuşan öküz,yaşayan kaya,yürüyen kütük,yöneticilik yapan hıyar görmüş bu gözlere yabancı değil o bahsettiğin vangölü mahlukatları

Scartissue dedi ki...

7.4 yetmediciler vardı dimi bir de, içler acısı.

Unknown dedi ki...

Şimdi Scar'cım. Doğada oksijen tüketen ve tüketmeyen canlılar vardır biliyorsun. Sonuçta bir döngünün içinde bulnurlar ve bir çeşit fayda sağlarlar.

O arkadaşlar aslında iyi ki varlar. Çünkü onlar olmasalar zeka, sağduyu, insanlık, vicdan gibi kavramlardan haberimiz olmazdı. Karanlık var ki ışığın değerini anlayabiliyoruz.

FARKEDENLER

etiket oldular

90's (1) Ahi evran üniversitesindeki garip buluş (1) alakasız etiket de yazma ya (1) Alev Dedegil (1) Anal dönem (1) anime pornla yetişen nesilden ne beklersin (1) arazekalılar (1) Aynı adlı kitap (1) ben bu deneyin mümkün olma ihtimalini sevdim (1) ben burada kendimden bahsettim (5) böyle nimet olmaz olsun (1) böyle yetenek mi olur amk. (1) Burger King (1) Cemali (1) Ceza (1) Çanakkale (1) çocuk eğitimi (1) çok ergenli bir yazı oldu ergenekondan aranmam umarım (1) Demokrasi-Teokrasi gidişatı (1) Deniz Baykal (1) Deniz Gezmiş (1) doğum günü (1) Dostluk (1) Dumansız hava sahası (1) Duş (1) duygu-mantık (1) duygulandımda duruldum (1) duyun sesimi lan (1) Efes'i zengin eden rektör (1) Eğitim (2) Emre Aydın (1) Ergenlik (1) erotik blog (2) esaret (1) eski sevgili (4) Eşitsizlik (1) eti puf (1) facebook (3) fahişe (1) Filistin (1) Flash tv (1) Gasilhane (1) Gay'em sizi incitmek değil (1) Gazze (1) gençlik (1) Greenpeace (1) Guthrie (1) hayat (1) herkesin tuttuğu kendine (1) hindistan (1) Hitler (1) İddaa (1) İnci (1) insan (1) İnsanlık (1) internet (1) İsmet İnönü (1) İsrail (1) İsrail'deki orman yangınına sevinen idiot (1) İstanbul (1) İzmir (2) Japonlara sesleniş (1) Kaddafi (1) kadın (1) Kalorifer Böceği (1) Kamal Kılıçdaroğlu gömlek bunalımı (1) Kanuni'yle konuştum dizinin gideri var dedi. (1) Kaset (1) kaybolmayan kanka istiyorum (1) Kıbrıs Şehitleri Caddesi (1) Kısa Sarkozy (1) korsan cd illegal download korsan kitap (1) korsan mp3 (1) kpss (3) kpss 2010 eğitim bilimleri (1) Kpss 2010 kopya skandalı (2) Lady Gaga (1) Libya Savaşı (1) markabeyinli olmak (1) Mehmet Pakdemirli (1) Mısır İsyanı (1) Mikrozeka (1) nasıl akademisyensiniz amk. (1) ne bitmez okulmuş amk. (1) neyleyim beni temsil edemeyen müşteri hizmetlerini (1) Nietzsche (1) Nutella hakkında da yazdım ya daha ne yazayım (1) Nükleer Enerji (1) oldu bittiye getirdim (1) Öğrenci evi (1) Öğretmenlik (1) Ölsünler bize mi ölüyorlar sanki diyen devlet (1) Ölüm sezonları (1) ÖSYM (1) Papi dansı (1) Pavlov (1) Pislik (1) Playstation (1) Profösör (1) pucca gibi nasıl yazılır (2) reklamverenler (2) Robot Dance (1) sana değil kardeşine (1) Schopenhauer (1) seyirciye oynadım (1) sıcak çok sıcak (1) sınavlar (1) Sigmund Freud (1) siktiri boktan modernite (3) Snorlax (1) Sosyallik (1) Su sorunu (1) şimdi bana kaybolan anahtarımı verseler (1) Tatminatör (1) Tayyip Erdoğan (1) Tecavüz yasası (1) Teknosa (1) Terör (1) Time out (1) tüketiciyi nasıl öpsek (1) Türkiye' de entellektüel anlayış (2) Twitter (2) UGG (2) Usb nargile (1) Vahit amk senin lan. (1) Yalan (1) yalancının mimi (1) Yavşak Erkekler (1) Yemekteyiz gay sorunsalı (1) yeni nesil (1) Yılmaz Özdil (1) yorrrumm gibi yorum. (1) Zeka (1)

counter map