Sayfalar

Pazar

Modern jenerasyonun kolpa yüzü


Nerde o eski dostluklar, nerde o eski aşklar diyesim geliyor hep. Sonra dur diyorum ya sen kaç yaşındasın lan, hangi eskiden bahsediyorsun kendine gel diyor, susturuyorum bilinçaltımdan gelen çığlıkları. Bilinçaltım S.O.S veriyor galiba. Kendi çevrem için değil bu yardım talebi. Aslında benden sonra yetişen nesil, o şanssız nesil için bu. 90' lar tabiki. Bu kadar ilgisiz, duygusuz, hayatı boşlayan bir nesil görmedim ben. Nasıl becerebiliyorlar, nasıl bu durumun içine düştüler garip. Aslında nedenlerini farkedebiliyorum az da olsa ki bu yazıyı da bunun için yazıyorum zaten. 87' liyim ben 90 ve sonrası ile aramızda 3 yıl olmasına rağmen o 3 yıl 30 yıllık fark yaratmış gibi. O 3 yıl o kadar farkediyorki içinde olduğum için biliyorum, benim yaş grubumun büyük oranda 90 ve sonrası neslinin içine düştüğü duruma düşmemesinin tek nedenidir bence. Ben internetle 2004 yılında tanıştım tabi o zamanlar Adsl daha çok yeni. 56/k fax modemle bağlanıyoruz internete öyle, Facebooklar, Msnler, vs ağlarda yok. Sosyallik adına çok şey mevcut değil. Olsa bile ülkemizde popüler değildi. Ne olduysa o ağların yayılmasıyla başlayan asimetrik sosyallemeşme hareketleriyle başladı. Ayrıca bu internetin her eve girmesi, 90 ve sonrası neslin tamda kişiliklerinin temellerini attığı 13-15 yaşlarına denk geldi. Yani interneti getirdiği '' nimetler '' o kadar fazlaydı ki her şey kolay elde edilebilir, istenilmediğinde ise '' salla gitsin '' denebilir hale geldi. Garip bir nesil oldu bu internet ile büyüyen ve gelişen nesil. İnternet sosyallik adına birçok şans sunarken, asosyallik adına aslında görünmeyen bir çok davranışta kattı gençliğimize..Saçları bi ayrı, gözleri bi ayrı, giyinişleri bi ayrı oldu, değişen sadece beyinleri değil yani. Her şeyi sanal bir nesil galiba bu, dostlukları sevgileri, görünüşleri, aşkları... bizde o yaşlardaydık , aynı dönemleri geçirdik ama bu nesil sıyırmış. Merak ediyorum sonu nereye varacak..

3 yorum:

Mesut Şen dedi ki...

Ben 90 ve sonrası doğumluların en çok telefon meraklarına ifrit oluyorum. Telefon ellerine yapışmış, vücutlarının bir parçası olmuş artık. Ayrılamaz olmuşlar. İnternetse bütün insanlığa lazım bir şey. Ancak hayatına sonradan girmeyen, bizzat internetin var olduğu bir hayata doğan insanlar daha farklı yetişiyorlar.

Neyse dostum, hoşgeldin, iyi bir karşılaşma oldu bu.

Scartissue dedi ki...

Evet.. 90 sonrası apayrı,kesin bir çizgi var öncesiyle bence. Dediğin gibi, internetin içinde olduğu çağda doğmak mı sorun acaba. Ama bu kadarda hor kullanılmazki bir teknoloji. Ve sadece internet değil tabi. İnsanı sosyalleştiren her şey.

Adam Bovary dedi ki...

aşk kavramı o kadar değersiz ki bu jenerasyon için, gündelik ilişkileri ile aşkı, çoğu zaman karıştırdıkları olabiliyor. tarık akan'lar ve türkan şoray'lar'ın ortaya koyduğu aşk temasını alıpta, seni üzerse onu yolla, gönder, koy götüne gibi temalara evirirse kültür, jenerasyonda bu kolpa hayallerin peşinde, kolpa hayatlar yaşamaya devam edecektir elbette..

FARKEDENLER

etiket oldular

90's (1) Ahi evran üniversitesindeki garip buluş (1) alakasız etiket de yazma ya (1) Alev Dedegil (1) Anal dönem (1) anime pornla yetişen nesilden ne beklersin (1) arazekalılar (1) Aynı adlı kitap (1) ben bu deneyin mümkün olma ihtimalini sevdim (1) ben burada kendimden bahsettim (5) böyle nimet olmaz olsun (1) böyle yetenek mi olur amk. (1) Burger King (1) Cemali (1) Ceza (1) Çanakkale (1) çocuk eğitimi (1) çok ergenli bir yazı oldu ergenekondan aranmam umarım (1) Demokrasi-Teokrasi gidişatı (1) Deniz Baykal (1) Deniz Gezmiş (1) doğum günü (1) Dostluk (1) Dumansız hava sahası (1) Duş (1) duygu-mantık (1) duygulandımda duruldum (1) duyun sesimi lan (1) Efes'i zengin eden rektör (1) Eğitim (2) Emre Aydın (1) Ergenlik (1) erotik blog (2) esaret (1) eski sevgili (4) Eşitsizlik (1) eti puf (1) facebook (3) fahişe (1) Filistin (1) Flash tv (1) Gasilhane (1) Gay'em sizi incitmek değil (1) Gazze (1) gençlik (1) Greenpeace (1) Guthrie (1) hayat (1) herkesin tuttuğu kendine (1) hindistan (1) Hitler (1) İddaa (1) İnci (1) insan (1) İnsanlık (1) internet (1) İsmet İnönü (1) İsrail (1) İsrail'deki orman yangınına sevinen idiot (1) İstanbul (1) İzmir (2) Japonlara sesleniş (1) Kaddafi (1) kadın (1) Kalorifer Böceği (1) Kamal Kılıçdaroğlu gömlek bunalımı (1) Kanuni'yle konuştum dizinin gideri var dedi. (1) Kaset (1) kaybolmayan kanka istiyorum (1) Kıbrıs Şehitleri Caddesi (1) Kısa Sarkozy (1) korsan cd illegal download korsan kitap (1) korsan mp3 (1) kpss (3) kpss 2010 eğitim bilimleri (1) Kpss 2010 kopya skandalı (2) Lady Gaga (1) Libya Savaşı (1) markabeyinli olmak (1) Mehmet Pakdemirli (1) Mısır İsyanı (1) Mikrozeka (1) nasıl akademisyensiniz amk. (1) ne bitmez okulmuş amk. (1) neyleyim beni temsil edemeyen müşteri hizmetlerini (1) Nietzsche (1) Nutella hakkında da yazdım ya daha ne yazayım (1) Nükleer Enerji (1) oldu bittiye getirdim (1) Öğrenci evi (1) Öğretmenlik (1) Ölsünler bize mi ölüyorlar sanki diyen devlet (1) Ölüm sezonları (1) ÖSYM (1) Papi dansı (1) Pavlov (1) Pislik (1) Playstation (1) Profösör (1) pucca gibi nasıl yazılır (2) reklamverenler (2) Robot Dance (1) sana değil kardeşine (1) Schopenhauer (1) seyirciye oynadım (1) sıcak çok sıcak (1) sınavlar (1) Sigmund Freud (1) siktiri boktan modernite (3) Snorlax (1) Sosyallik (1) Su sorunu (1) şimdi bana kaybolan anahtarımı verseler (1) Tatminatör (1) Tayyip Erdoğan (1) Tecavüz yasası (1) Teknosa (1) Terör (1) Time out (1) tüketiciyi nasıl öpsek (1) Türkiye' de entellektüel anlayış (2) Twitter (2) UGG (2) Usb nargile (1) Vahit amk senin lan. (1) Yalan (1) yalancının mimi (1) Yavşak Erkekler (1) Yemekteyiz gay sorunsalı (1) yeni nesil (1) Yılmaz Özdil (1) yorrrumm gibi yorum. (1) Zeka (1)

counter map