Sayfalar

Çarşamba

Üniversitelerin şenlik düzenlediğini sanmayın

Başka üniversitelerin şenlikleri nasıl işler bilmiyorum. Ama benim üniversitemin şenliklerinden daha farklı değildir herhalde. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden bahsediyorum. Nedir şenlikteki amaç; öğrenci bütün sene çalışmış, yorulmuş ya da hiçbir şey yapmamıştır. Üniversite de hazır bahar geldi yorulan ve yatan öğrenci ayırmadan herkese birkaç gün eğlenebilmeleri için şans tanır. Nitekim güzel günler geçer.

Benim katıldığım 5. şenlikti bu Çanakkale'de. Her seferinde ise aynı anlayış hakimdi. Öğrenciyi sömürün. Üniversite kendi organize ettiği şenlikte ihalelerle bütün standları satmış-kiralamış ve sonra ben sana kiraladım sen burda satacağın şeyi öğrenciye kaça satarsan sat demiş büyük ihtimalle. İşin kötüsü şenlik alanına dışardan bir şey sokamıyorsun, yarım şişe su bile. Bira 5 lira, en ucuz yarım ekmek arası 'şey' 4 lira. Şimdi maliyeti belli olan bu şeyleri o fiyata satılmasına imkan veren o üniversitenin yöneticileri hakkında nasıl iyi düşüneyim ben. Üniversiteli parası vardır, harcar ne de olsa diye düşünen bir grup zevzeğin aldığı karardan başka bir şey değildir bu.  Resmen bizim şu kadar öğrencimiz var, şenliklere şu kadarı gelir, sen şunu şunu şu fiyata satarsan bu kadar kazanırsın efes demişler adamlar ve salmışlar her yeri kapalı şenlik alanına.

Bu sene şenlikleri halka da açmışlar. Böyle saçmalık görmedim. Halkla iç içe olmak istememekten değil tabi. Fakat şenlik görmemiş yurdum insanı o şenlik alanında gördüklerine şaşırıyor, bu yüzden o kadar da normalleştirilmemeli. Bebek arabalarıyla gelenler mi dersin, apaçiler mi dersin. Her şey vardı. Plaj kenarında olupta denize girilmesi yasaklanan ilk şenlikti galiba. Güvenlik resmen denizden adam çıkardı. Hopp Hoop hemşerim deniz yassah!

Kısacası  benim üniversitem şenlik yapalım da öğrenciler eğlensin demek yerine, şenlik yapalım da 'eş, dost' nemalansın demiş. Bu artık böyle. Türkiye'deki çoğu anlayış gibi. 

Her şeye rağmen Duman'ın canlı performansı harikaydı. Sahneye çıkmadan saatler önce birkaç ses denemesi yapmak için bizim karşımıza geçtiler. Bu da ondan bir kesit. 

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ziyadesiyle mal imiş. Halka açmak yanlış. Stand sorunu ise her yerde. Ben konserin dahi halka açılması taraftarı deilim. Duman konser mi vermiyor amk? Bi gün de gelme, biz gidelim sadece.

Scartissue dedi ki...

Duman Çanakkale'ye daha önce sanırım hiç gelmemiş. İlk defa geldi. Stand olayları ise gerçekten de can sıkıcı.

Adsız dedi ki...

Hımmın.. Mesela Duman istanbul'da mütemadiyen konser veriyo, yine de geçen sene halka açıktı konser. Keşke bizimki olmasaymış. Nup'luğumdan değil:)

Scartissue dedi ki...

Yani halka açık olmamalı, zaten belediyeler halka açık konserler düzenliyor ben gidiyor muyum oraya alalala :)

Adsız dedi ki...

Nup değiliz, sadece ayı gibi adamları istemiyoz. Halktan da anladığım bu. Herkes gönlünce bana ayar verebilir. Gerçek değişmez. Çünkü ayar verenin de mezun olmadan önce kampüste bi ayı vakası yaşayabilitesi yüksek, şimdiden affederim. Ver şimdi!

kepazeyim dedi ki...

söleseydin bigaya demet akalın geliyo, dumana gelmezdi arabalı teyzeler :/ bi de öğrenciyi yadırgamışlardır falan onlar, tüü terbiyesizler diye.

FARKEDENLER

etiket oldular

90's (1) Ahi evran üniversitesindeki garip buluş (1) alakasız etiket de yazma ya (1) Alev Dedegil (1) Anal dönem (1) anime pornla yetişen nesilden ne beklersin (1) arazekalılar (1) Aynı adlı kitap (1) ben bu deneyin mümkün olma ihtimalini sevdim (1) ben burada kendimden bahsettim (5) böyle nimet olmaz olsun (1) böyle yetenek mi olur amk. (1) Burger King (1) Cemali (1) Ceza (1) Çanakkale (1) çocuk eğitimi (1) çok ergenli bir yazı oldu ergenekondan aranmam umarım (1) Demokrasi-Teokrasi gidişatı (1) Deniz Baykal (1) Deniz Gezmiş (1) doğum günü (1) Dostluk (1) Dumansız hava sahası (1) Duş (1) duygu-mantık (1) duygulandımda duruldum (1) duyun sesimi lan (1) Efes'i zengin eden rektör (1) Eğitim (2) Emre Aydın (1) Ergenlik (1) erotik blog (2) esaret (1) eski sevgili (4) Eşitsizlik (1) eti puf (1) facebook (3) fahişe (1) Filistin (1) Flash tv (1) Gasilhane (1) Gay'em sizi incitmek değil (1) Gazze (1) gençlik (1) Greenpeace (1) Guthrie (1) hayat (1) herkesin tuttuğu kendine (1) hindistan (1) Hitler (1) İddaa (1) İnci (1) insan (1) İnsanlık (1) internet (1) İsmet İnönü (1) İsrail (1) İsrail'deki orman yangınına sevinen idiot (1) İstanbul (1) İzmir (2) Japonlara sesleniş (1) Kaddafi (1) kadın (1) Kalorifer Böceği (1) Kamal Kılıçdaroğlu gömlek bunalımı (1) Kanuni'yle konuştum dizinin gideri var dedi. (1) Kaset (1) kaybolmayan kanka istiyorum (1) Kıbrıs Şehitleri Caddesi (1) Kısa Sarkozy (1) korsan cd illegal download korsan kitap (1) korsan mp3 (1) kpss (3) kpss 2010 eğitim bilimleri (1) Kpss 2010 kopya skandalı (2) Lady Gaga (1) Libya Savaşı (1) markabeyinli olmak (1) Mehmet Pakdemirli (1) Mısır İsyanı (1) Mikrozeka (1) nasıl akademisyensiniz amk. (1) ne bitmez okulmuş amk. (1) neyleyim beni temsil edemeyen müşteri hizmetlerini (1) Nietzsche (1) Nutella hakkında da yazdım ya daha ne yazayım (1) Nükleer Enerji (1) oldu bittiye getirdim (1) Öğrenci evi (1) Öğretmenlik (1) Ölsünler bize mi ölüyorlar sanki diyen devlet (1) Ölüm sezonları (1) ÖSYM (1) Papi dansı (1) Pavlov (1) Pislik (1) Playstation (1) Profösör (1) pucca gibi nasıl yazılır (2) reklamverenler (2) Robot Dance (1) sana değil kardeşine (1) Schopenhauer (1) seyirciye oynadım (1) sıcak çok sıcak (1) sınavlar (1) Sigmund Freud (1) siktiri boktan modernite (3) Snorlax (1) Sosyallik (1) Su sorunu (1) şimdi bana kaybolan anahtarımı verseler (1) Tatminatör (1) Tayyip Erdoğan (1) Tecavüz yasası (1) Teknosa (1) Terör (1) Time out (1) tüketiciyi nasıl öpsek (1) Türkiye' de entellektüel anlayış (2) Twitter (2) UGG (2) Usb nargile (1) Vahit amk senin lan. (1) Yalan (1) yalancının mimi (1) Yavşak Erkekler (1) Yemekteyiz gay sorunsalı (1) yeni nesil (1) Yılmaz Özdil (1) yorrrumm gibi yorum. (1) Zeka (1)

counter map