Sayfalar

Pazartesi

İstanbul gibi bir kadın

Bugünlerde merak ettiğim şey İstanbul'u iç dünyamın en güzel yerine koyan şeyin ne olduğu, üstelik orda yaşıyor olmamama rağmen. Topu topu 7-8 kere bulunmuşumdur orada. Ama her seferinde beni daha fazla etkiliyor bu şehir, havasından mı, silüetinden mi bilemiyorum. Eskiden sevmezdim, ne bu trafik, ne bu insanlar, İzmir' e hiç benzemiyor derdim. Ama benzememeliydi zaten '' burası İstanbul '' diye boşuna slogan yapmadı adamlar. Evet her ne kadar yaşam zor olsa da İstanbul' da, büyülü bir havası, fantastik bir atmosferi var bu şehrin. Hergün orda yaşamaktan sıkılan insanlar vardır elbet, ama İstanbul' u belki de benim gibi hep uzaktan sevmesi, ara sıra gelip birkaç doz almasıdır en iyisi. İzmir' li olmama rağmen sevgililerim hep İstanbul' lu oldu. Hikayelerimin bir noktasında İstanbul hep vardı. Bu da garip bir istatistik, hayatıma dair. Belki de budur beni İstanbul' a, İstanbul' u bana yaklaştıran şey. İzmir İstanbul'un yanında 20'sinde bir genç kız gibi geliyor artık bana. Bu İzmir'e bakarken beni heyecanlandırsa da İstanbul gibi büyüleyemiyor. Bir şeyler eksik. İstanbul olgun, İstanbul benim kadınım olabilir belki, İzmir ise belki kızım, belki yakın arkadaşım. Çok şey mi istiyorum, İstanbul ya da İstanbul gibi bir kadın.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzelim yazını batırmaya geldim:

Trafiği, sapık sapık insanları, her ara sokaktan çıkabilen tinercisi kapkaççısı, abi 10 minnyonn verin mi abi'cileri, pis caddeleri...

İzmir de burdan temiz efendi uslu bir çocuk gibi görünüyor, ama eminim arkamızdan arkamızdan iş çeviriyordur

Scartissue dedi ki...

İzmir aslında ordan göründüğü gibi olabilir. İstanbul' da söylediğin şeyler muhakkak vardır rahatzız eder insanı ama wonderland' da bile kötü kahramanlar vardı :) Dedim ya belki de uzaktan sevmesidir en iyisi :) Her şeye rağmen orda yaşamak istiyorum hayatımın bir dönemini.

Adsız dedi ki...

Buyrun yaşayın bayım, bu yaz yaşa hadi, hemen gün sayacaksın:)

Scartissue dedi ki...

Gözümü korkutuyosun biliyorum. İstanbul' un nüfusu 1 kişi daha artmasın diye yapıyosun bunu :)

Adsız dedi ki...

Yok ben de deniz kenarına, Manisa civarına yerleşmek istiyorum. Mübadele yapalım. Gel sen çek lan. Ben de oh denize gireyim, portakal ağacım olsun. 2 katlı ama 2. katı kaçak ev olsun. Amen.

MagnaPersona dedi ki...

Arkandayım Scartissue, İstanbul gibi hatun bul, destekçinim :)

Scartissue dedi ki...

Gasilhane, Şartlı mübadele olabilir :) 2. katın sadece kolonları olsun demirleri göğe bakan :)

Magna, İstanbul 1 tane kendine benzer kadını da azdır. Şansımı pek az görüyorum.

Adsız dedi ki...

Niye duygusal oldun sen, ne güzel upload sitelerinden ukraynalı bulmuştuk:)

MagnaPersona dedi ki...

Ben yarasına çare olur sandım da ne linkler aradım buldum gasilhane, meğer özlemi başkaymış.

Scartissue dedi ki...

Bu yazıyı 30 Mart'ta yazmıştım,bugün birkaç editten sonra yayınladım. o upload sitelerinden sonra kararım biraz değişti ama biraz :):)

Adsız dedi ki...

Bırak bırak 'hepiniz aynısın':)

MagnaPersona dedi ki...

Kızlar haber bekliyo Scar, İstanbul gibi hatunda ısrarcıysan Ukraynalılar memlekete dönecek.

Scartissue dedi ki...

Galiba aynıyız :)

Magna, Ukraynalılara şöyle de: Siz dönüyor memleket. Siz artık istenmiyor.

MagnaPersona dedi ki...

Doğru karar. Hem yaşlanınca salıyolar onlar yieaaa...

Adsız dedi ki...

Duj der o da:) İyice geyiğe sardım kusura bakma. Gideneyev. Duygusallaşma scar'ım. Gitevski.

Scartissue dedi ki...

duj :):) Neyse ne diyoduk (ciddi duruş, duygu yok) İstanbul gibi kadın...

nymphopera dedi ki...

İstanbul'u cidden sevmiyorum, neden bilmiyorum. Gidip 2-3 gün eğleniceksen mükemmel bir şehir ama yaşaması zor. Tarihine de lafım yok tabii ki. En ılımlı yeri, en abazansız yeri ya da olsada belli etmeyen yeri Taksim olduğu için zorunluluktan oraya takılan insan topluluklarının çektiği tam bir eziyet bence.
Küçük şehrin insanı olmam gerek benim. Kaosta, trafikte işim olmaz ilerde. Bisikletle işime gitmek istiyorum ulan!

Scartissue dedi ki...

Senin bahsettiğin şehir Çanakkale :) Bu sene şehir içinde 3-5 kere otobüse binmişimdir.

nymphopera dedi ki...

Yalova da öyle :)

FARKEDENLER

etiket oldular

90's (1) Ahi evran üniversitesindeki garip buluş (1) alakasız etiket de yazma ya (1) Alev Dedegil (1) Anal dönem (1) anime pornla yetişen nesilden ne beklersin (1) arazekalılar (1) Aynı adlı kitap (1) ben bu deneyin mümkün olma ihtimalini sevdim (1) ben burada kendimden bahsettim (5) böyle nimet olmaz olsun (1) böyle yetenek mi olur amk. (1) Burger King (1) Cemali (1) Ceza (1) Çanakkale (1) çocuk eğitimi (1) çok ergenli bir yazı oldu ergenekondan aranmam umarım (1) Demokrasi-Teokrasi gidişatı (1) Deniz Baykal (1) Deniz Gezmiş (1) doğum günü (1) Dostluk (1) Dumansız hava sahası (1) Duş (1) duygu-mantık (1) duygulandımda duruldum (1) duyun sesimi lan (1) Efes'i zengin eden rektör (1) Eğitim (2) Emre Aydın (1) Ergenlik (1) erotik blog (2) esaret (1) eski sevgili (4) Eşitsizlik (1) eti puf (1) facebook (3) fahişe (1) Filistin (1) Flash tv (1) Gasilhane (1) Gay'em sizi incitmek değil (1) Gazze (1) gençlik (1) Greenpeace (1) Guthrie (1) hayat (1) herkesin tuttuğu kendine (1) hindistan (1) Hitler (1) İddaa (1) İnci (1) insan (1) İnsanlık (1) internet (1) İsmet İnönü (1) İsrail (1) İsrail'deki orman yangınına sevinen idiot (1) İstanbul (1) İzmir (2) Japonlara sesleniş (1) Kaddafi (1) kadın (1) Kalorifer Böceği (1) Kamal Kılıçdaroğlu gömlek bunalımı (1) Kanuni'yle konuştum dizinin gideri var dedi. (1) Kaset (1) kaybolmayan kanka istiyorum (1) Kıbrıs Şehitleri Caddesi (1) Kısa Sarkozy (1) korsan cd illegal download korsan kitap (1) korsan mp3 (1) kpss (3) kpss 2010 eğitim bilimleri (1) Kpss 2010 kopya skandalı (2) Lady Gaga (1) Libya Savaşı (1) markabeyinli olmak (1) Mehmet Pakdemirli (1) Mısır İsyanı (1) Mikrozeka (1) nasıl akademisyensiniz amk. (1) ne bitmez okulmuş amk. (1) neyleyim beni temsil edemeyen müşteri hizmetlerini (1) Nietzsche (1) Nutella hakkında da yazdım ya daha ne yazayım (1) Nükleer Enerji (1) oldu bittiye getirdim (1) Öğrenci evi (1) Öğretmenlik (1) Ölsünler bize mi ölüyorlar sanki diyen devlet (1) Ölüm sezonları (1) ÖSYM (1) Papi dansı (1) Pavlov (1) Pislik (1) Playstation (1) Profösör (1) pucca gibi nasıl yazılır (2) reklamverenler (2) Robot Dance (1) sana değil kardeşine (1) Schopenhauer (1) seyirciye oynadım (1) sıcak çok sıcak (1) sınavlar (1) Sigmund Freud (1) siktiri boktan modernite (3) Snorlax (1) Sosyallik (1) Su sorunu (1) şimdi bana kaybolan anahtarımı verseler (1) Tatminatör (1) Tayyip Erdoğan (1) Tecavüz yasası (1) Teknosa (1) Terör (1) Time out (1) tüketiciyi nasıl öpsek (1) Türkiye' de entellektüel anlayış (2) Twitter (2) UGG (2) Usb nargile (1) Vahit amk senin lan. (1) Yalan (1) yalancının mimi (1) Yavşak Erkekler (1) Yemekteyiz gay sorunsalı (1) yeni nesil (1) Yılmaz Özdil (1) yorrrumm gibi yorum. (1) Zeka (1)

counter map