Sayfalar

Pazartesi

Papi milli dansımız olursa

Yeteneksiz sizsiniz' in ülkemize kattığı en büyük kazanç bence papi dansıdır. Robotlara o kadar uzak bir milletiz ki, robot gibi dans eden adamları bir anda bağrımıza bastık. Bilirsiniz ülkemiz bütün mekanik ve elektronik şeylere bayılır fakat bir türlü kullanamaz. Kullanabilen insanlar, kullanamayan büyük çoğunluğa göre baş tacıdır. Olur ya ''oğlum şu telefonun höbüdü ayarını yapar mısın?'' diye hangimize talep gelmemiştir. Ya da ''yaaa Kuntik benim telefonun höbüdüsü bozulmuş bi ayarlar mısın?'' 

İşte bu basit istekler doğrultusunda yaşadığımız teknolojik hayatın kısırlığı , papi dansını ülkemizde popüler yaptı. Çünkü teknoloji eksikli halk, bildiğin, etten kemikten çocukların robot gibi hareket etmesine inanamamış, onları gözlerinde birer '' Asimo '' yapmıştır. Tahminimce bütün ilk ve orta dereceli okullarda erkekler kızlara bu dansla hava atıyor, kızlar da buna bir ihtimal kolbastı ile cevap veriyordur :) Ayrıca o iki çocuk vardı adlarını unuttum şimdi, ha işte onların yaptığı çoğu figür çakma. Youtube' da seyir halindeyken farkettiğim bir videoda bu arkadaşların ilk gösterilerinde yaptığı  hareketlerin %80*' ini, yabancı bir ülkede başka dans gruplarının da yaptığını gördüm.

Bizimkiler almış 2 hareket değiştirmiş, müzik aynı müzik zaten. Bulursam o linki de buraya bağlarım. Bu dans biraz daha popüler hale gelirse korkum o ki, 5 - 10 yıl sonra düğünlerde robot dansı yapılacak, içki olarak ise motor yağı dağıtılacaktır. Ayrıca adı papi midir bunun. Google da aradığımızda papi olarak sadece türkçe linkler çıkıyor. Hani çocuklar ayak üstü bize dansın ismini de kitlemiş olabilir. Hiç yakıştıramadım size, hiç.

* rakamı kesin verdim inandırıcılığı artsın diye. ayrıca dediğim gibi birkaç hareket dışında elin gavuruyla aynı hareketlerdi. 

9 yorum:

C3Moi dedi ki...

bu programı izlemiyorum bilmiyorum noluyo da benim bi arkadaşım dogum günü partimde bunlardan iyi oynuyodu yani şimdi izledim de bunlarda öyle abartılıcak bişi yok. Yeteneksiz bir Türkiye işte anca çalıp da bişiler yapabilioruz. Programda çalıntı zaten ooo say say birtmez. Hiç bişeyimiz orijinal değil malesef...

MagnaPersona dedi ki...

Popping diye biliyorum ben. Bu çocukların mimikleri iş yapıyor, bugün annem kilitlenmişti televizyona, sesimi duyuramayınca ben de susup izledim. Danslarından çok mimik ve jestleriyle, hikâye anlatırmışçasına tavırlarıyla öne çıkıyorlar gibi.

Ayrıca bence yurdumda zaten yapılıyordur bu dans. Türkiye düğünlerine Avrupa'dan "Düğün Keşif ve İnceleme" ekibi gönderilse ne kadar ileri bir millet olduğumuzu anlayacaklar. Bu umutla yaşıyorum ben.

Scartissue dedi ki...

C3Moi, programa çalıntı demek biraz abes olur çünkü formatı parasını basıp almıştır Acun. Bu program zaten aynı formatla tüm dünyada yapılmakta. Orjinal olamadığımıza gelirsek, evet bu konuda düşüncelerimiz ortak.

MagnaPersona, dediğin gibi Poppingmiş adı dansın. Senden sonra araştırdım biraz. '' Düğün keşif ve İnceleme'' bu ekibe de bayıldım :)

annebunedemek dedi ki...

Belki alıntıdır veya değildir, bilmiyorum çünkü görmedim, hani link paylaşa bilirsen bende izlemek isterim ama-
Onun dışında, bence her Türk işi programa "Biz bu kadarız işte, al yürüt, çalıp çırpmaya varız, ilerleyemeyiz." falan gibisinden düşünceler daha geri. Çünkü insanlar gelişmenin basamaklarını da o şekilde tırmanmaz mı bir şekilde?
O çocuklar bu dansı yaptı, şimdi onlardan etkilenen başka gençler de deneyecek, içlerinden iyileri çıkacak. İşte bu şekilde bizde iyi olacağız.
Herkes ülkesinde kendi ürettiği aşırı orijinal şeyi kullanacaktıysa, ne hamburger yiyelim ne adidas giyelim.

Scartissue dedi ki...

Evet haklısın birilerinden bir şey görüp kendini geliştirir insan. Bu konuda katılıyorum. Ben konuya biraz daha mizahi şekilde yaklaştım. Sonuçta bu dans ülkemize youtube ve böyle programlar aracılığı ile girdi. Aslında bundan rahatsız değilim ama bu arkadaşlar aynı figürleri tekrarlamış müzik birebir aynı. Videoyu 1 ay önce seyretmiştim youtube da şimdi nasıl bulurum bilmiyorum. Ama bulunca elbette paylaşıcam burdan :)

MeL jones' dedi ki...

Haticeye diil neticeye bakalım :)
Cocuklar iki papi kıvırdı goturdu parayı
hayatları kurtuldu valla afferım cocuklara :) Salak olmasınlar ıyı unıde okusunlar dıyorum ben :) Konuyla alakasız oldu ama affet :)

Scartissue dedi ki...

ilk program haricinde pek izlemedim. Geçen günde youtube da gördüm final görüntülerini. Onları da beğenmedim. Hayatları kurtuldu bu gerçek :) Ama hiç aklıma gelmezdi Türkiye' nin birgün en yetenekli olarak robot dansı yapan adamları seçecek olması. Tahminimce Avrupa' nın sokak aralarında bile bu dansı bu arkadaşlardan çok çok daha iyi yapanlar vardır. Biz de ise yetenek olarak görüldü :) Garip bir milletiz.

NzN dedi ki...

Zaplarken parça parça yakaladım bu programı. Finali de aynı şekilde seyrettim...
Bu çocukları ben gayet beğendim. Güzel enerjileri var. Fakat benim beğenme sebebim bütün bu koreografiyi ve diğer detayları kendilerinin yaptığını düşünmemdendi. Öyle duymuştum yani... Eğer dediğin gibi birebir aynı performansı alıp burada bize sattılarsa içim burulur ama yine de gurur duyarım:) Keşke bütün genç insanlar bunlarla uğraşsa çakma bile olsa... Görmediniz mi yarışmaya katılan hatta finale kalmayı başaran tipleri? O küçük kıro velet nedir öyle? Bunun yetenek neresinde acaba? Ya o kör abiye ne demeli?! Kör olunca bir takım kolaylıklar mı olmalı yani illa hayatımızda? 10sn den fazla tahammül edemedim, kaçtım gittim kanaldan.

500.000TL'lik bir ödül için bula bula "yetenekli" olarak bunları mı bulabilmişler? Evetse eğer kazanan çocuklar gayet yetenekli kaldı diğerlerinin yanında...

Scartissue dedi ki...

NzN,
Evet ilk sergiledikleri performansın çakma olduğundan %100 eminim. Ayrıca o göremeyen arkadaşın da bi yetenekle uzaktan yakından alakası yok, duygusal Türk milletinin bir sonucu o insan. Aslında bu yarışmanın ödülü paylaştırılmalıydı. O çocuklar 500.000 liralık bir yetenek sergilemediler çünkü. 50.000 bin bile olsa insanlara yeterdi. Taş atıp kolları yorulmadı sonuçta. Ayrıca zaten yetenekleri varsa bu yarışma onlar için vitrin oldu ve daha çok para kazanacaktır yetenekli olan bundan sonra.

FARKEDENLER

etiket oldular

90's (1) Ahi evran üniversitesindeki garip buluş (1) alakasız etiket de yazma ya (1) Alev Dedegil (1) Anal dönem (1) anime pornla yetişen nesilden ne beklersin (1) arazekalılar (1) Aynı adlı kitap (1) ben bu deneyin mümkün olma ihtimalini sevdim (1) ben burada kendimden bahsettim (5) böyle nimet olmaz olsun (1) böyle yetenek mi olur amk. (1) Burger King (1) Cemali (1) Ceza (1) Çanakkale (1) çocuk eğitimi (1) çok ergenli bir yazı oldu ergenekondan aranmam umarım (1) Demokrasi-Teokrasi gidişatı (1) Deniz Baykal (1) Deniz Gezmiş (1) doğum günü (1) Dostluk (1) Dumansız hava sahası (1) Duş (1) duygu-mantık (1) duygulandımda duruldum (1) duyun sesimi lan (1) Efes'i zengin eden rektör (1) Eğitim (2) Emre Aydın (1) Ergenlik (1) erotik blog (2) esaret (1) eski sevgili (4) Eşitsizlik (1) eti puf (1) facebook (3) fahişe (1) Filistin (1) Flash tv (1) Gasilhane (1) Gay'em sizi incitmek değil (1) Gazze (1) gençlik (1) Greenpeace (1) Guthrie (1) hayat (1) herkesin tuttuğu kendine (1) hindistan (1) Hitler (1) İddaa (1) İnci (1) insan (1) İnsanlık (1) internet (1) İsmet İnönü (1) İsrail (1) İsrail'deki orman yangınına sevinen idiot (1) İstanbul (1) İzmir (2) Japonlara sesleniş (1) Kaddafi (1) kadın (1) Kalorifer Böceği (1) Kamal Kılıçdaroğlu gömlek bunalımı (1) Kanuni'yle konuştum dizinin gideri var dedi. (1) Kaset (1) kaybolmayan kanka istiyorum (1) Kıbrıs Şehitleri Caddesi (1) Kısa Sarkozy (1) korsan cd illegal download korsan kitap (1) korsan mp3 (1) kpss (3) kpss 2010 eğitim bilimleri (1) Kpss 2010 kopya skandalı (2) Lady Gaga (1) Libya Savaşı (1) markabeyinli olmak (1) Mehmet Pakdemirli (1) Mısır İsyanı (1) Mikrozeka (1) nasıl akademisyensiniz amk. (1) ne bitmez okulmuş amk. (1) neyleyim beni temsil edemeyen müşteri hizmetlerini (1) Nietzsche (1) Nutella hakkında da yazdım ya daha ne yazayım (1) Nükleer Enerji (1) oldu bittiye getirdim (1) Öğrenci evi (1) Öğretmenlik (1) Ölsünler bize mi ölüyorlar sanki diyen devlet (1) Ölüm sezonları (1) ÖSYM (1) Papi dansı (1) Pavlov (1) Pislik (1) Playstation (1) Profösör (1) pucca gibi nasıl yazılır (2) reklamverenler (2) Robot Dance (1) sana değil kardeşine (1) Schopenhauer (1) seyirciye oynadım (1) sıcak çok sıcak (1) sınavlar (1) Sigmund Freud (1) siktiri boktan modernite (3) Snorlax (1) Sosyallik (1) Su sorunu (1) şimdi bana kaybolan anahtarımı verseler (1) Tatminatör (1) Tayyip Erdoğan (1) Tecavüz yasası (1) Teknosa (1) Terör (1) Time out (1) tüketiciyi nasıl öpsek (1) Türkiye' de entellektüel anlayış (2) Twitter (2) UGG (2) Usb nargile (1) Vahit amk senin lan. (1) Yalan (1) yalancının mimi (1) Yavşak Erkekler (1) Yemekteyiz gay sorunsalı (1) yeni nesil (1) Yılmaz Özdil (1) yorrrumm gibi yorum. (1) Zeka (1)

counter map